За първи път в Пловдив се организира Национален фестивал на пешеходеца с много томболи и награди

Автор: Plovdiv Now 5735
За първи път в Пловдив се организира Национален фестивал на пешеходеца с много томболи и награди

Първи фестивал на пешеходеца се организира тази неделя на Гребната база. От 9,00 часа започва регистрацията, а стартът на мероприятието е от 10,00 часа. Участниците ще могат да се включат в два маршрута – пълна обиколка на гребния канал, общо 5 километра или половин – през моста – 2,8 километра.

В края на фестивала (около 12 часа) организаторите са предвидили интересна музикална програма и томбола с награди, най-голямата от които е ваучер за 500 лева за велосипед от “Max Europe”. Специални награди ще има и за най-малкия и най-възрастния участник. До момента те са съответно на 3 и 72 години.

Общо регистрирани са 770 човека. Записване ще се извършва и на място в неделния ден от 9.00 до 10.00 часа.

Организатори на проявата са Община Пловдив, Медицински университет – Пловдив по покана на Община Бланкенберге, Кралство Белгия, където всяка година през последните 50 има традиция да се провежда Международен фестивал на пешеходеца, в който се включват голям брой любители на ходенето пеш от цял свят.

На място ще има и пунктове, където присъстващите ще могат да измерят кръвното си налягане или кръвната захар. Във фестивала могат да участват и гости на града. От Медицински университет – Пловдив заявиха, че техните чуждестранни студенти са се записали за участие в мероприятието.

Фестивалът няма състезателен характер, важно е участието, още повече че ходенето е достъпно за всички възрасти. Очаква се събитието да се превърне в традиционно, а гражданите да са повече от активни участници.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина