За да се спрат междусъседските войни – правят три паркинга със скоби в пловдивски квартал

Автор: Благовест Андонов 4266
За да се спрат междусъседските войни – правят три паркинга със скоби в пловдивски квартал

Три големи паркинга в район "Западен" в Пловдив ще бъдат ремонтирани и оборудвани със скоби, като те ще се отдават по Наредбата за местодомуване на МПС-та. И трите зони в квартал Христо Смиренски са невралгични, като постоянно възникват скандали за паркоместа, а неведнъж междусъседските войни са били отнасяни и към районната администрация.

Поради тази причина оттам са стартирали процедура за близо за 250 хил. лева тя обхваща паркингите на улиците "Бряст" и "Ружа", както и зад Натовския блок на бул. "Копривщица", където доскоро имаше метални гаражи.

Паркингът на улица "Бряст" е точно зад медицинските общежития. Той обслужва няколко блока, както и самите общежития. Хората от блоковете постоянно се жалвали, че студентите заемали всички места на паркинга, но реално те не са извършили никакво нарушения.

За това той ще бъде ремонтиран и разчертан. По сметките на администрацията там може да се направят 28 паркоместа със скоби, а живеещите в близост да ги наемат. Прогнозната стойност на този ремонт е около 50 хил. лева.

Недалеч оттам, около двата високи блока на улица "Ружа" ще се направи паркинг за 50 места, а стойността му е около 71 хил. лева .

Най-скъп ще е паркингът, който ще е зад военния блок, където се оформя нов квартал с големите жилищни блокове. Там прогнозната цена е около 99 хил. лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина