Вандали посегнаха на любим пловдивски парк

Автор: Plovdiv Now 281
Вандали посегнаха на любим пловдивски парк

Вандали посегнаха на Пловдив сити парк до МОЛ „Пловдив“, който за няколкото години от своето изграждане се превърна в любимо място за отдих на много пловдивчани. За втори път през последните два месеца въртележката на една от детските площадки е брутално отчупена от металната ѝ основа и захвърлена настрани. Постаментът е с дебелина около 10 милиметра и по всичко личи, че е приложена груба сила.

От ОП "Градини и паркове" са категорични, че техните служители полагат големи грижи за парка, но почти всекидневните посегателства стават в тъмната част на денонощието. Тогава вандалите чупят чешмите, които след десетки ремонти в момента пак не работят, кършат дръвчета, повреждат поливната система, драскат със спрейове. Наесен отново предстои да се възстановяват части от живия плет на местата, откъдето директно през зелените площи преминават мотори и дори леки коли.

 „Нашата работа е да поддържаме парковете в добро състояние и когато констатираме  вандалски прояви, да възстановяваме щетите. Затова молим гражданите да съдействат за запазване на всички хубави придобивки. Ако в извънработно време видят, че някои руши, нека не са равнодушни, а сигнализират на телефон 112“, призова директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.  

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина