В Деня на Земята: Служители на “Западен“ почистиха зоната около Розариума

Автор: Plovdiv Now 3990
В Деня на Земята: Служители на “Западен“ почистиха зоната около Розариума

Служители на район „Западен“ организираха акция по почистване на зоната около парк „Розариума“. Инициативата е по повод Деня на земята, който се отбелязва именно днес.

Служителите, предвождани от кмета Димитър Колев, обходиха зоната около „Розариума“ и събраха сериозни количества отпадъци, изхвърлени от недобросъвестни граждани. „Този парк се превърна в един от любимите на жителите на Пловдив. За съжаление, обаче, често гражданите не си почистват след тях и гледката не е приятна, особено в горичката около парка. Апелирам към всички да се грижим ежедневно за околната среда, за да живеем всички на едно по-добро място“, заяви кметът Димитър Колев.

Също в рамките на днешния ден от кметството на „Западен“ се включиха и в кампанията „Капачки за бъдеще“. За пореден път от администрацията предадоха сериозно количество капачки, събрани в огромното сърце, поставено пред сградата на кметството.

Международният ден на Земята се отбелязва традиционно от над половин милиард души. За първи път празникът е честван на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северноамериканци участват в демонстрация и настояват политици, държавници и бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. денят е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина