Уволниха дисциплинарно директорката на детска градина „Мир” по настояване на Здравко Димитров

Автор: Валерия Василева 4481
Уволниха дисциплинарно директорката на детска градина „Мир” по настояване на Здравко Димитров

Директората на ДГ „Мир” Светлана Джаникиян днес е била освободена от работа със заповед подписана от кмета Здравко Димитров. Тя е била уволнена дисциплинарно, като са изтъкнати 9 основни нарушения, които е извършила тя.

На срещата миналата седмица в Общинския съвет  зам.-кметът по образование Стефан Стоянов съобщи, че първата проверка в ДГ „Мир” е приключила и на директорката е наложено първото от тристепенното административно наказание – забележка.

Въпреки че тогава Стоянов заяви, че Кодексът на труда пази Джаникиян и трябва да се спази процедурата за тристепенно наказание, директората в била уволнена дисциплинарно по настояване на кмета.

Припомняме, че скандалът започна през октомври миналата година, когато родители на децата скочиха срещу начина на управление на детското заведение от директорката. По думите им, тя създава изкуствен конфликт между тях и персонала. Катализаторът на напрежението бе на 29 октомври, когато Джаникиян събра родителите на извънредна среща. Във физкултурния салон тя разказа на майките и бащите, че до нея е била депозирана жалба, в която се казва, че 5-годишно дете е било малтретирано от лелка, системно е наказвано да стои на стол, да не закусва и да мие тоалетните. Според родителите обаче това е лъжа, а новата директората използвала тази жалба като един вид „оръжие“, за да накара персонала да напусне и тя да постави свои хора на освободените позиции.   

Последва порой от жалби до институциите от различни страни в конфликта. Проверката на общината и Държавна агенция „Закрила на детето" откри пропуски в действията и на директора, и на персонала.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина