Улици в “Западен“ влизат в “Синя зона“

Автор: Благовест Андонов 7600
Улици в “Западен“ влизат в “Синя зона“

Още един район в Пловдив ще има участък, който попада в обхвата на Синя зона.  Градските власти възнамеряват да  направят част от бул. „Свобода” в район „Западен”  платена. С нея Община Пловдив ще вкара платеното паркиране в трети район. Досега всички улици, които са в обхвата на Синя зона, са в районите „Централен” и „Северен”.

Участъкът, който ще стане платен, е между ул. „Царевец” и бул. „Свобода”.  Причината се оказва новият паркинг на УМБАЛ „Св. Георги”, информира trafficnews.bg.

„Откакто направиха паркинга на болница и той е платен, всички спират на този участък и става хаос в зоната. Поради това решихме да разширим зоната с него”, заяви кметът Здравко Димитров.

Освен бул. „Свобода”, в обхвата на Синя зона, ще бъдат вкарани още четири улици. Едната от тях е ул. „Генерал Данаил Николаев”. Улицата бе за кратко в обхвата на платеното паркиране преди година. Тогава обаче възникна напрежение на след гласуване на Общинския съвет, тя отново бе върната в стария си режим.Администрацията обаче подготвя отново да се плаща на улицата в централна градска част.

Друга голяма пътна отсечка, на която ще се плаща по 2 лева на час, е ул. „Янко Сакъзов” в целия й обхват в квартал „Мараша”. Останалите две улици са в суперцентъра на града на ул. „Лейди Стангфорд” и ул. „Пейо Кр. Яворов”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина