Ученици превърнаха пловдивско кметство в лаборатория

Автор: Plovdiv Now 5092
Ученици превърнаха пловдивско кметство в лаборатория

Учениците от ОУ „Елин Пелин“ се впуснаха в интересно предизвикателство. В кметството на район „Западен“, където домакин бе кметът Димитър Колев, се проведе Вечер на науките.

На него присъстваха ученици, учители и родители от ОУ „Елин Пелин“, както и директорът на училището Татяна Вангелова.

Децата бяха разделени на пет отбора и отговаряха на любопитни въпроси от седем области: История, География, Английски език, Физика и астрономия, Математика, Изобразително изкуство и технологии, Биология.

Какъв цвят е кръвта на октопода, защо белите мечки не се хранят с пингвини, в кое море не можеш да потънеш, коя война е спечелена само с един кон – това бяха само малка част от интересните въпроси, на които децата отговориха.

Интересен момент беше и състезанието по правопис, на което децата успяха да покажат колко са грамотни. Подреждаха и планетите според тяхното място в Слънчевата система. Дори математиката се оказа забавна. С пантомима те трябваше да обяснят на своите съотборници геометрични фигури.

Царица на вечерта се оказа нейно величество Химията, към която се присъедини и нейната сестра Физиката. И двете демонстрираха интересни опити като надуване на балон с оцет и вода, слонска паста и други.

Малчуганите от IV a , IV б и IV в клас също показаха, че с нищо не отстъпват на по-големите. Те представиха свои плакати с ценни съвети за това как да учим и да бъдем по-успешни – седем практики за щастлив училищен живот, какво отличава ученикът на XXI век и седем съвета как да учим по-добре. С това те показаха, че са готови да преминат достойно в следващия прогимназиален етап на образование.

Главен сценарист и режисьор на вечерта беше госпожа Елена Грозданова, а нейни верни помощници - Албена Янакиева, Зорница Бакалска, Юлиана Николова, Татяна Минкова, Велина Балабанова, Петко Чирпанлиев, Мария Личкова, Ева Палакова, Нели Кръстева и Лиляна Шиварова. 

И въпреки че учебната година върви към своя край всеки успя да научи и нещо ново. Думата „наука“ не е скучна, а напротив – интересна и предизвикателна. Но за да се справим с трудностите, трябва да бъдем упорити, смели и да не се отказваме по пътя си.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина