Търсят варианти да предотвратят транспортната блокада в Смирненски с временен път

Автор: TrafficNews 4864
Търсят варианти да предотвратят транспортната блокада в Смирненски с временен път

Община Пловдив, ОКТ и ВиК – Пловдив работят по изработването на временен път, с който да се избегне транспортната блока в квартал „Христо Смирненски”. Както TrafficNews се очаква кръстовището на бул. „Пещерско шосе” с ул. „Царевец” да бъде затворено за три месеца, за да се реализират дейностите по Южния обходен колектор. Това би довело до истинска парализа на движението в „Западен” дори след отварянето на „Модър-Царевец”.

Шефът на ОКТ Георги Стоилов заяви,че в момента върви комуникация между институциите, като се търси вариант за изграждането на обходен път, за да не се прекъсва изцяло движението. От Община Пловдив оглеждат вариантите за преминаването през успоредната на Пещерско шосе улица, която минава през паркинга на мебелния магазин. По думите му там всичко в общинска собственост и няма да има трудности за използването.

Въпрос на техническо решение е как и откъде да се направи обхода, за да не се прекъсва изцяло движението по бул. „Пещерско шосе”.

Смирненски се превръща в Кючука 2 – затварят Пещерско шосе за 3 месецаОбщината чака първо да свършат дейности покрай улица „Солунска" по Южния обходен колектор

 

 

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина