Строителите на бул. „Хаджи Димитър“ отново изчезнаха

Автор: Plovdiv Now 7619
Строителите на бул. „Хаджи Димитър“ отново изчезнаха

Строителите на бул. „Хаджи Димитър“ отново изчезнаха, сигнализираха читатели на TrafficNews. Ремонтът на булеварда вече се точи близо година, макар че обещанията на изпълнителите бяха той да е готов за 4-5 месеца.

Хората в Смирненски негодуват не само от бавния ремонт, но и мерките за безопасност, както и качеството на изпълнение.

„От две седмици ги няма, работниците казаха, че отиват на друг обект, защото там изпускат сроковете“, каза мъж, който има търговски обект на булеварда. В момента движението по булеварда се осъществява в южното платно, а северното е с наредени бордюри, а на места фирма подизпълнител нарежда тротоарите и подземната комуникация.

Дейности по пътното легло, или разделителната ивица – няма. В същото време „готовият“ тротоар от южната страна все още не е довършен, като предвижването за майки с деца и трудоподвижни хора е затруднено. От другата страна пък хората се притесняват да излизат по тъмно.

„Няма осветление, навсякъде има ровове, дупки, шахти – нищо не е обезопасено“, ядосват се пловдивчаните.

Срокът на консорциума между „София асфалт“ и „Вейл конструкции“  да приключи ремонта е края на годината, като с тези темпове на работа – тя може и да успее да се вмести. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев също не е доволен от работата по обекта.

„След като последният път ги предупредихме се активизираха и две седмици работиха добре. От тази седмица отново намалиха темпото.  Очевидно тази фирма няма капацитет да работи на високи обороти на по-големи инфраструктурни обекти, където е нужно добро планиране и работна ръка. Ако не видя активизиране до края на седмицата, ще санкционираме изпълнителя“, каза Райчев.

Същият консорциум бе избран и за разширението и ремонта на ул. „Царевец“, който обаче едва ли ще започне тази година.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина