Софийски компании с оферти за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”

Автор: Благовест Андонов 4332
Софийски компании с оферти за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”

Две софийски компании са подали оферти за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” от ул. „Царевец” до Коматевския възел. Поръчката бе спряна заради две жалби. КЗК отхвърли едната жалба, а другата бе изтеглена от подалата оплакване  компания. Тя бе от „Тес канстръкшън груп” ,която е собственост на Бончо Бонев. Друга негова компания – „Парсек груп” е подала оферта за реконструкцията на улицата, пише trafficnews.bg.

Консорциум с две софийски фирми е другият участък в процедурата – обединение между „София асфалт” и „Вейл конструкции”, като вторият партньор е водещият.

До месец комисията може да приключи работа, а ако няма жалби да се подпише договор.

Поръчката е с прогнозна максимална стойност 4 500 000 лева с ДДС, като срокът за изпълнение е 240 календарни дни. Въвеждането в експлоатация на завършения обект трябва да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година. Обектът е част от 40-милионния заем на Община Пловдив.

В обхвата на поръчката влиза подмяната на досега съществуващата паважна настилка с асфалтова, подмяна на тротоарите, изграждане на джобове за контейнери за смет, поставяне на антипаркинг колчета, подмяна на тръбопровод, подмяна на канализация, изграждане на велоалея, подмяна на уличното осветление с LED , поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина