Собственикът на смачканата кола от дърво в Смирненски: Ако не се поеме отговорност, ще заведа дело

Автор: Plovdiv Now 10222
Собственикът на смачканата кола от дърво в Смирненски: Ако не се поеме отговорност, ще заведа дело

Собственикът на смачканата от паднало дърво кола в Пловдив ще заведе дело срещу общината, ако не се отнесат отговорно към случая. Както съобщихме, инцидентът стана на улица „Пепелаша” в кв. „Христо Смирненски”. Силният вятър е прекършил изгнилото дърво и то се е стоварило върху автомобила. За щастие, няма пострадали, а само нанесени материални щети.

„Нямаше някаква индикация, че дървото може да падне, защото изглеждаше зелено. Таванът на колата ми е смазан, задното окачване и то вероятно ще е за смяна. Надявам се общината да се отнесе отговорно към случая. Иначе ще заведа дело”, каза собственикът на колата Мартин Маринов пред Нова телевизия.

Това не е първият подобен случай. Автомобилът на Елица Картолова също се оказва смачкан от дърво. „Щетите бяха смачкан таван, а разходите си ги поехме ние. Ремонтът струваше около 1200 лв. Вероятно дървото е било изгнило”, подчерта жената.

Според живущи в района голяма част от дърветата са изсъхнали и настояват за премахването им. Николай Чунчуков от общинското предприятие „Градини и паркове” обясни, че е нямало подаден сигнал. Нямало и заповед за премахването на опасното дърво.

„По конкретния случай - още днес ще се свържем с колегите и ще им подадем сигнала, за да се направи оглед в района. Ако се наложи, ще бъде извършена санитарна сеч или ще има премахване на дървета”, поясни Чунчуков.

Оказва се, че „Градини и паркове” не могат сами да премахнат опасните дървета, а трябва предварителна заповед от районните кметове.  

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина