Ще се затапи ли още Смирненски? От юни тръгват влаковете по линията за Филипово

Автор: Благовест Андонов 3800
Ще се затапи ли още Смирненски? От юни тръгват влаковете по линията за Филипово

Движението на влаковете по жп линията Централна гара – Филипово се очаква да бъде възстановено на 1 юни. Това значи, че след 6 месеца, през което прелезите по бул. „Копривщица“ бяха в режим с постоянно вдигнати бариери, ще се промени, пише trafficnews.bg.

Обичайно влаковете, което минават през трасето, създават изключително неудобство и тапи по бул. „Пещерско шосе“, бул. „Свобода“ и бул. „Копривщица“. Често те минават през пиковите часове сутрин и вечер.

В същото време в момента „Пещерско шосе“ е единственият вход към квартал „Христо Смирненски“. Оттам са пренасочени и 5 автобусни линии заради затварянето на бул. „Хаджи Димитър“.   Очаква се на 15 юни движението по булеварда бъде пуснато, но това значи и две седмици на изключително затруднено движение по  бул. „Пещерско шосе“.

Датата 15 юни се чака и за отварянето на „Модър-Царевец“, но и затварянето на Бетонния мост. От НКЖИ вече са подали документи за изваждането на строително разрешение, като се очаква след изборите на 9 юни, движението по моста да бъде спряно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина