Шофьорката, блъснала млада лекарка в Пловдив, отива на съд

Автор: Plovdiv Now 5985
Шофьорката, блъснала млада лекарка в Пловдив, отива на съд

Автор: Соня Желязкова

Окръжна прокуратура в Пловдив предаде на съд  48-годишната Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на бул. „Пещерско шосе“. Инцидентът е от миналото лято, когато при управление на лек автомобил водачката е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на 31-годишната Петя. 

Според очевидци шофьорката я е гонела с автомобила си и нарочно я е блъснала

От прокуратурата посочват още, че на 30 юни 2021 г. Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул „Пещерско шосе“. По това време Петя А. се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намалява скоростта.

От удара пострадалата се превъртяла и паднала на тротоара. Мария продължила движението си още няколко метра и спряла. 

Водачката на автомобила е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди.

В хода на разследването е изготвена комплексна съдебно-психиатрична експертиза, от чието заключение е видно, че обвиняемата не страда от психично заболяване.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина