Сериозна строителна офанзива на бул. „Хаджи Димитър” през последните дни

Автор: Plovdiv Now 6175
Сериозна строителна офанзива на бул. „Хаджи Димитър” през последните  дни

Сериозна офанзива на строители се наблюдава на бул. „Хаджи Димитър” през последните  дни.  След като на няколко пъти от Община Пловдив изразиха недоволството си от бавното строителство, от „София асфалт“ и „Вейл конструкции“,  разгърнаха дейностите по ремонта, видя trafficnews.bg.

Освен работници на двете фирми, на място има и подизпълнители, които извършват част от дейностите.  Усилена работа върви в северното платно. По част от него от Коматевския надлез до улица „Лерин” дори вече вървят коли в една лента, като  те се местят в южното платно след кръстовището.  Очаква се до седмици движението да стане двупосочно по цялото продължение на булеварда, а строителите да довършат разделителната линия, където има тротоари, озеленяване и велоалеи.  Първо обаче ще бъде пуснато движението, а след това ще се довършат и пешеходните зони.

Според ръководителите на строежа е напълно възможно булевардът да бъде завършен до първия учебен ден на 15 септември и кметът Здравко Димитров да пререже лентата.  Същият консорциум бе избран и за разширението и ремонта на ул. „Царевец“, който обаче едва ли ще започне тази година заради дейностите по Южния обходен колектор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина