Съдът решава окончателно съдбата на Марияна, убила с нож приятеля си Йордан в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4936
Съдът решава окончателно съдбата на Марияна, убила с нож приятеля си Йордан в Пловдив

Марияна Пейкова, която бе задържана часове след убийството на приятеля си Йордан в квартал Смирненски, отново се изправя пред съда. Тя обжалва наложената й от Окръжен съд мярка за неотклонение “задържане под стража”. На първа инстанция магистратите постановиха най-тежкото наказание за жената.

Според съда има вероятност тя да се укрие при по-лека мярка, а здравословното й състояние няма да се отрази на престоя в следствения арест. 

Припомняме, че трупът на Йордан бе намерен преди два дни в обитаваната от него приземна стаичка в района на Гребната база. Малко след това бе задържана и предполагаемата извършителка, а по-рано днес прокуратурата внесе искане за постоянен арест спрямо нея. 

По време на разпитите Марияна е признала, че именно тя е извършила престъплението.

Установено е, че Йордан е починал от остра кръвозагуба в областта на коремната кухина. Към момента все още се изясняват обстоятелствата около нанасянето на травмите по тялото му. Приятелката му е признала пред униформените, че тя самата е нанесла прободната рана вечерта на 24 юни, след скарване между двамата. И двамата били употребили алкохол - във фаталната вечер изпили два литра чист спирт от аптеката, както и бира. 

Това не е първата проява на агресия от страна на Марияна. Преди време тя демонстрирала подобно поведение към социален работник от католическата църква в Кючук Париж. Често пъти тя се появявала там пияна, а полиция била викана неведнъж, изтъкна още обвинението. 

 През последните години Марияна и Йордан живеели на семейни начала. Самата тя не живее на адреса, на който е регистрирана, а апартаментът й е бил продаден преди години. Често пъти го напускала, но после се връщала. След убийството се укрила у своя приятелка в квартал "Изгрев".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина