Събориха сградата на бившия хотел „Афродита”, вдигат нова постройка към болница

Автор: Plovdiv Now 8987
Събориха сградата на бившия хотел „Афродита”, вдигат нова постройка към болница

Автор: Георги Тошев

Събориха сградата на бившия хотел „Афродита” в Смирненски, а на нейно място ще бъде построен нов корпус към болница. Мястото около емблематичната постройка ще бъде обезопасено до началото на строителството.

От ръководството на УСБАЛАГ „Селена“, чиято собственост е сградата, потвърдиха пред TrafficNews, че предстои изграждане на нов корпус към болницата, но към този момент не се знае кога точно ще започне строителството.

До скоро бившият хотел „Афродита” представляваше призрачна съборетина, заобиколена от боклуци, изпочупени стъкла, мръсотия и мизерия, а събарянето ѝ се очакваше още преди месеци.

С превъплъщението си сградата ще се превърне в емблематична с това, че в исторически план ще се превърне в място, което напълно затваря жизнения човешки цикъл - от хотел за интимни срещи, през дом за стари хора, до част от болница, в която се раждат хиляди бебета. 

Припомняме, че за последно сградата се използваше от старчески дом "Свети Георги". След като стана ясно, че хосписът работи без нужния лиценз и статут, институциите спряха дейността. Така хотел "Афродита" остана без ток и въпреки това продължи да бъде дом за десетки стари хора. 

Хосписът влезе в полезрението на обществото, още докато се помещаваше в бившия хотел "Дунав". Преди по-малко от две години в него избухна пожар, а събитията съвпаднаха по време с пожар в хоспис и във Варна. В морския град имаше загинали, за щастие в Пловдив се размина без жертви. Това доведе до редица проверки на дейността на хосписа, който в крайна сметка се премести в хотел "Афродита". Нарушенията му обаче не спряха и се стигна дори от разследване на прокуратурата. 

Преди да влезе в хрониките на скандалния старчески дом, не беше тайна, че хотел "Афродита" се славеше като едно от по-нискобюджетните места, където разгорещени двойки могат да се усамотят. Често стаите са отдавани за часове, а не за нощувка. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина