С тържество палят светлините на елхата и в “Западен“

Автор: Plovdiv Now 4256
С тържество палят светлините на елхата и в “Западен“

Месец декември е един от най-празничните месеци в годината, наситен с много топли емоции. Район „Западен“ готви поредица от събития, посветени на най-обичания празник в нашия календар – Коледа. Новият кмет Тони Стойчева споделя: „Тази година искаме да пресъздадем една по-различна атмосфера в района, да покажем отношение към хората, да запалим не само светлините на коледната елха, но и надеждата им, че може да има един по-добър и човечен свят.”

На 7-ми декември от 17,30 в парка на територията на бившата Гарнизонна фурна ще се проведе тържество с богата тематична програма, в която ще вземат участие талантливи деца от 12 детски градини и училища. Наред с песните и танците, за доброто настроение ще се погрижат добрият Дядо Коледа и красивата Снежанка, които са подготвили лакомства и подаръци за децата. Тържеството ще приключи със запалването на светлините на 9-метровата коледна елха.

Сред другите събития, които район „Западен“ организира, е Коледният базар във фоайето на кметството. Сръчни деца ще приготвят коледни подаръци – играчки, картички, сувенири и лакомства. Винаги Новата година я посрещаме със сурвачка в ръка. Това е една много стара и свята традиция, свързана със здравето, младостта и плодородието. Затова и тази година ще има изложба на ръчно изработени сурвачки от малчуганите и техните родители.

Всеки, който желае, може да закупи подарък от Коледния базар, като със събраните средства ще подпомогнем деца от района.

Станете част от събитията на „Западен“ и нека тази Коледа да бъде по-споделена и красива.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина