Родителите от ДГ “Мир“ благодариха на кмета в писмо: Във времена на думи с действия Вие показахте решителност

Автор: Plovdiv Now 5730
Родителите от ДГ “Мир“ благодариха на кмета в писмо: Във времена на думи с действия Вие показахте решителност

Благодарственото писмо връчиха родителите от детска градина „Мир“ на кмета Здравко Димитров, а поводът е разрешаването на проблема, възникнал преди няколко месеца в детското заведение. Конфликтът между родителите и предишния директор ескалира до призив за оставка.

През последните месеци служители на община Пловдив и други институции направиха неколкократни проверки, което доведе до освобождаването на директорката.

Припомняме, че Светлана Джаникиян на 21 януари беше освободена от работа със заповед подписана от кмета Здравко Димитров. Тя беше уволнена дисциплинарно, като са изтъкнати 9 основни нарушения, които е извършила.

Лично кметът Здравко Димитров се ангажира да разреши конфликта и да тушира създалото се напрежение.

„Във времена на думи с действия Вие показахте решителност и отговорност към нашите тревоги и проблеми! Днес мирът в ДГ „Мир“ е факт, благодарение на Вас“, заявиха родителите. Те не пропуснаха да благодарят за усилията и на заместник-кмета Стефан Стоянов, който „направи всичко възможно да бъде обективен и да разреши конфликта справедливо“.

Благодарности бяха отправени и към общинските съветници от комисията по „Образование, наука, вероизповедания и етнически въпроси“, както и към областния управител Дани Каназирева за оказаната подкрепа.

В края на разговора родителите изразиха надежда, че бъдещите им срещи с кмета Здравко Димитров ще са за положителни поводи и отправиха покана към него за празника за навършване на 55-години от създаването на детската градина. Уверенията на родители и на екипа на детската градина са, че работният климат се е подобрил значително през последните 10 дни, децата са спокойни и са се върнали към обичайните си занимания.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина