Родители от Прослав винят директор в психически тормоз над учители, излизат на протест днес

Автор: Plovdiv Now 2014
Родители от Прослав винят директор в психически тормоз над учители, излизат на протест днес

Автор: Наталия Грозева

Родители на деца от пловдивския квартал Прослав, които учат в ОУ „Тодор Каблешков“, излизат на протест днес. Както TrafficNews съобщи по-рано проблемът не е един и те настояват за оставка на директорката Емилия Алексиева и заместиците й. Родителите твърдят, че заради тоталитарни методи на управление и психически тормоз, учители напускат. По думите им честите смени в състава пък се отразявали на учебния процес и травмират децата.

Според тях учителите напускат именно заради психическия тормоз, който им се оказва. Хората са категорични, че децата постигат високи резултати въпреки трудностите, но настояват тази практика да спре. Според сина на една от преподавателките в училището служителите идват на работа с нежелание.

 „Има постоянни наредби и много задачи, на които се поставят неизпълними срокове. Не ги оставят да работят с децата“, каза Атанас Тодоров пред медията ни.

По думите му да няма нито един учител, който да говори пред медиите, защото има забрана от страна на директорката служителите да дават изявления пред журналисти.

"Децата ми учат в училището, преместихме се от друго. За две години имам дете в 3 и в 5 клас и в двата класа се сменят учителки средата на годината. Малкият ми, който е в 3-ти клас е по-чувствителен и всеки ден ме пита кога е 8 март, защото госпожата му точно тогава трябва да си тръгне, детето ми е страшно стресирано", коментира още Ирина Рангелова.

Родителите са подавали няколко жалби в РУО, като миналата година е извършена проверка, а сред състава на училището е проведена анонимна анкета. Проверката не е установила нарушения, но според родителите тя е била проведена формално, а учителите са били принудени да попълват "анонимните анкети" в присъствието на директора и заместника му. 

В РУО е била внесена и подписка с над 200 подписа на родители, които настояват да се вземат спешни и конкретни мерки. Родителите са категорични, че материалната база на училището също е в окаяно състояние, а столът, където децата се хранят, разполага само с две маси и това  принуждава учениците да обядват по пеийките в двора на учебното заведение, твърдят още протестиращите. 

Към този момент дректорът Алексиева е предоставила писмена позиция ,в която се твърди, че комуникацията между родителите и нея липсва. „За мен мнението на родителите е важно и смятам, че този процес е индикация, че нещо трябва да се по-добри в комуникацията ни. Не се сменят често учители. Някои преподаватели напуснаха заради това , че смениха сферата си или са в майчинство. Децата са щастливи в училище и успеха за първия учебен срок е много добър. Ще потушим това напрежение с комуникация, просто ще ги поканя на специални разговори и ще дам много подробна информация за всичко“, казва тя.

Междувременно от МОН съобщиха, че са назначили нова проверка в ОУ „Тодор Каблешков“. Протестът на родителите е днес от 18:00 часа пред училище ОУ „Тодор Каблешков“ в квартал Прослав. 

Очаквайте подробности!

Родители на ученици от Прослав излизат на протест

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина