Родители от Прослав: Искаме единствено оставка на директора на училището , преговори няма!

Автор: Plovdiv Now 2527
Родители от Прослав: Искаме единствено оставка на директора на училището , преговори няма!

Автор: Наталия Грозева

С викове, плакат “оставка” и с песента “Върви , народе възродени!”. Така започна точно в 18:00 часа протестът на родители от Прослав, които недоволстват от ръководството на училище ОУ „Тодор Каблешков. Той се проведе пред учебното заведение, като сред протестиращите имаше и ученици, видя trafficnews.bg.

Директор Алексиева не присъстваше на днешното шествие, за да поговори с родителите, въпреки че преди дни тя заяви, че ще дойде.

Както TrafficNews съобщи по-рано проблемът не е един и те настояват за оставка на директорката Емилия Алексиева и заместиците й. Родителите твърдят, че заради тоталитарни методи на управление и психически тормоз, учители напускат. По думите им честите смени в състава пък се отразявали на учебния процес и травмират децата.

“Оставка е единственото нещо , което искаме, преговори няма. Една година достатъчно беше, категорични сме”, заявиха на протеста родителите.

Те коментират още, че са пробвали да провеждат среща с не, но тя не е била отзивчива.

Според тях учителите напускат именно заради психическия тормоз, който им се оказва. Хората са категорични, че децата постигат високи резултати въпреки трудностите, но настояват тази практика да спре. Според сина на една от преподавателките в училището служителите идват на работа с нежелание.

Междувременно от МОН съобщиха, че са назначили нова проверка в ОУ „Тодор Каблешков“, която още тече.

Пенка Кърпачева, която е бивш учител в въпросното училище. 12 години учителят е дал всичко от себе си за възпитаниците си, но по думите на Кърпачева преди 2 години тя е била принудително пенсионирана.

“Предполагам, че родителите имат голямо основание да недоволстват, защото продължават да напускат колеги, не могат да издържат на отношението, което се проявява спрямо тях”, коментира още бившата учителка пред медията ни.

Входът на училището се охраняваше от полиция.

Вижте повече във видеото на TrafficNews:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина