Ремонтът на бул. „Хаджи Димитър“ трябва да продължи два пъти по-малко от предвиденото

Автор: Благовест Андонов 4731
Ремонтът на бул.  „Хаджи Димитър“ трябва да продължи два пъти по-малко от предвиденото

Реконструкцията на булевард  „Хаджи Димитър“ трябва да продължи два пъти по-малко от предвиденото и да е напълно готова до края на годината. Този ангажимент е бил поет от фирмата изпълнител, която ще ремонтира булеварда. Той ще бъде обновен на четири етапа, като поетапно ще се затварят различни отсечки. Първоначалната идея на общината - движението да бъде двупосочно в едното платно, обаче няма как да бъде реализирана, поради автобусите от градския транспорт и интензивното движение. Поради това при всеки затворен участък ще има алтернативни трасета, пише trafficnews.bg.

Макар и фирмата изпълнител да стартира своите дейности преди седмица, днес бе и символичната първа копка. Срокът е 260 дни, но както стана дума, изпълнителят има готовност да приключи дейностите за малко по-малко от 100. Те са изразили като мотиви, че самата реконструкция не е особено сложна, тъй като няма подземна инфраструктура и ВиК конструкции с изключение на сградни отклонения.

Софийският консорциум между „Вейл конструкции” и „София Асфалт” са изпълнител по проекта . Офертата на фирмата бе 3,749 млн. лева, но според разчетите на Община Пловдив трябват допълнително 899 хил. лева. Точната сумата ще бъде определена, когато приемат методиката на Министерството след приемането на решението на Народното събрание.

Реконструкцията е от съоръжение „Коматевски пътен възел“ до ул. „Царевец“ В обхвата на поръчката влиза подмяната на досега съществуващата паважна настилка с асфалтова, подмяна на тротоарите, изграждане на джобове за контейнери за смет, поставяне на антипаркинг колчета, подмяна на тръбопровод, подмяна на канализация, изграждане на велоалея, подмяна на уличното осветление с LED , поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Това е третият обект от 40-милионния заем. По „Модър-Царевец” се работи от близо година, а през лятото се очаква да започне пробива под „Водната палата”. Четвъртият обект е ремонтът на ул. „Царевец”. За последната реконструкция обаче първо трябва ВиК да започне своя проект за Южния обходен колектор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина