Пускат на търг тенис кортовете на Гребната база

Автор: Благовест Андонов 5396
Пускат на търг тенис кортовете на Гребната база

Търг за четирите тенис корта на Гребната база и двете съблекални към тях е пуснала Община Пловдив. Доскоро те бяха стопанисвани от ТК „Академик” 83, но спортният клуб вече не държи кортовете след кончината на президента Димитър Танев, предаде trafficnews.bg.

Това е втори търг в рамките на няколко месеца, след като  първият бе прекратен от градските власти заради възможно  дискриминационно условие.   Процедурата е отдаване под наем на имота от 3,2 дка за следващите 30 години. Те ще бъдат по наредбите на Община Пловдив за открити спортни зони  или по 5 стотинки на квадратен метър. Така минималната цена става 163 лева, а с ДДС става 196 лева.

Пазарната стойност на имота според независим оценител е 329 хил. лева. Изискване към бъдещият наемател е да се  инвестират не по-малко от 25% от  пазарната оценка, или около 82 хил. лева за срока на наема.

Бъдещият наемател може да ползва имота  само по предназначение, като той трябва да представи програма за управление на спортния обект, която предвижда средства за заплащане на наема за срока на договора.

 План за ползване на спортния обект за първите 5 години от срока на договора за наем и актуализиран план за останалия срок, както и доказателства за възможностите за развитие на спортната дейност и за постигнатите спортни резултати. Крайният срок за участие в търга е 23 септември, а депозитът е в размер на 4000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина