Пушекът от изгорелия цех за месо се стеле към Пловдив, съветват хората в района да не излизат

Автор: Илиян Велков 4021
Пушекът от изгорелия цех за месо се стеле към Пловдив, съветват хората в района да не излизат

Пушекът от пожара в завода за месо във Войводиново се стеле към Пловдив, след като вятърът обърна няколко пъти посоката си тази сутрин. Жители на районите „Северен” и „Западен” сигнализираха, че се усеща силна миризма на пърлено.

Според директора на РИОСВ доц. Стефан Шилев няма опасност за населението, като не са отчетени превишения на нормите за чистота на въздуха. Все пак заради наличието на серен диоксид, се препоръчва хората, в близост до предприятието да не се излизат навън, ако не се налага.

Шефът на пловдивската пожарна  комисар Георги Мангараков заяви, че гасенето на пожара ще продължи и днес. Най-рано утре пожарникарите ще влязат, за да направят огледи и да разследват причината довела до огромния пожар.  Към момента не се изключва нито една версия.

Собственикът на предприятието е казал на служителите си, че трябва да си търсят работа, защото не се знае колко време ще продължи възстановяването на завода.  Напълно унищожени са транжорната, складовете и други основни помещения.  Обектът все пак е застрахован.  На място пристигнаха и екипи на НАП – Пловдив.

Парите, които са били в административната сграда са спасени,а  над 200 прасета пък са били изведени, като те се намират на поляната в близост.

Припомняме ви, че пожарът избухна малко след 18:30 часа в неделния ден. Пламъците, тръгнали от помещение за преработка и пакетаж на месо. При инцидента няма жертви и пострадали, потвърдиха от МВР.

В предприятието работят около 300 души. Към момента на избухването на пожара служителите на смяна били приключили работа.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина