“Прослав пее и танцува“ с над 230 изпълнители

Автор: Plovdiv Now 4655
“Прослав пее и танцува“ с над 230 изпълнители

Район “Западен” организира събора “Прослав пее и танцува”. Събитието ще се проведе на 11-ти май, пред читалището “Никола Вапцаров-1928”. Програмата започва в 16:00ч. и организаторите отправят покана към всички пловдивчани и околността да бъдат гости на това събитие.

“Искаме да съживим една позабравена във времето традиция. Срещнахме се с много възрастни хора, които с носталгия си спомнят за нея. В миналото те са се събирали и са играли хора и пеели песни, а съборът винаги се е провеждал на Св. Атанасий, на името на когото е кръстен храмът в квартала”, споделя Тони Стойчева, кмет на район “Западен”.

Прослав е уникален с това, че e част от Пловдив, но до ден днешен той запазва онова очарование на спокойно и тихо кътче, отличаващо се с пасторална атмосфера. Няма по-подходящо място за провеждането на фолклорно събитие от него в район “Западен”.

В програмата на “Прослав пее и танцува” ще участват над 230 изпълнители. Гостите ще имат възможността да се насладят на таланта на творци от различни възрасти, да почувстват красотата и емоцията на българския танц и музика.

Специални гости са емблематичният ансамбъл "Тракия", талантливата Цонка Нанова и оркестър "Пловдив", народната певица Илка Александрова.

На сцената ще видим представителния ансамбъл "Марица" към СУ "Св. св. Кирил и Методий", ДЮТА “Седенчица”, представителния фолклорен ансамбъл “Слав Бойкин” от гр. Раковски.

Фолклорните традиции се възпитават още от най-ранна детска възраст и децата от ДГ "Боряна" и от ОУ "Тодор Каблешков" ще ни покажат своя талант. На гайда ще ни посвирят Стилиян Мазманянов и Христо Стоицев, гайдари от школата по гайда към ансамбъл “Еподай”, както и Добромир Йозов.

За доброто настроение ще се погрижи танцовият състав PostArt.

Организаторите вярват, че съборът "Прослав пее и танцува" да се превърне в едно ежегодно събитие, с което не само ще се съживи духът на квартала, но и ще се създаде едно усещане за общност от хора, обичащи българската музика и традиции.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина