Променят датата на свободния риболов на Гребния канал

Автор: Plovdiv Now 593
Променят датата на свободния риболов на Гребния канал

Променя се датата за свободния риболов от северната страна на Гребния канал в Пловдив, който бе насрочен за тази събота, 19 октомври. Мероприятието ще се проведе на 23 октомври 2019 г. , сряда, от 07.00 до 16.00 часа.

Причината е големият брой участници към първенството от държавния спортен календар на Българската федерация по гребане, което ще се проведе на съоръжението през уикенда.

За свободния риболов на 23-ти октомври от северната страна на Гребната база остават следните изисквания:

Разрешено е да се използват само въдици на плувка /перо/, като Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури си запазва правото да извършва проверки.

В съоръжението се осъществява постоянен експертен контрол по отношение на растителността и видовете риба. Именно с цел установяването на моментното биосъстояние се препоръчва и провеждането на контролния улов.

Призовават се участниците да не идват на Гребния канал преди обявения начален час, да пазят чисто,  да спазват указанията на Общинска полиция и Общинска охрана. При провеждане на мероприятието трябва да се спазват разпоредбите на Наредбата за осигуряване на обществения ред.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина