Престъпно нехайство! Пловдивски квартал с треви до колене, в тях пълно с кърлежи

Автор: Благовест Андонов 11590
Престъпно нехайство! Пловдивски квартал с треви до колене, в тях пълно с кърлежи

Престъпно нехайство! Така може да бъде определено състоянието на зелените площи в район „Западен” в т.нар стар Смирненски. Парковете и междублоковите пространства са в ужасяващо състояние, а въпреки сигналите към отговорните общински предприятие, взети бяха само полвинчати мерки.

Според съобщението на Община Пловдив мерките по деакаризация трябваше да се извършат до 15 май, включително в район „Западен”. Период, който е твърде закъснял и без това, тъй като тези дейности обичайно се извършват до средата на април.Резултатът от това се видя в момента зелените площи са пълни с кърлежи.

В разговор с директора на ОП „Дезинфекционна станция”  Елена Тотолакова  още в началото на седмицата сигнализирахме, че тревните площи са пълни с кърлежи, а те са високи до колене в района на улиците „Генерал Колев”, „Копривките”, „Копривщица” и „Пещерско шосе”.

Тя от своя страна заяви, че ще предаде на „Паркове и градини” да окосят, за да могат те след това да напръскат.  Последното косене на тревите в този район бе преди месец, а дори все още се виждат изсъхналите треви, които  не бяха събрани след това. 

Ново косене така и нямаше, като от „Дезинфекционна станция”   са напръскали едва три места в цялата зона на 14 май вечерта. Ефект обаче едва ли ще има тъй като тревите са огромни, а въпреки и пръскането там се виждат как кърлежи лазят по земята.  Други междублокови пространства, които дори имат детски площадки – нито са косени, нито пръскани.

Едва ли има нужда да се каже, че кърлежите разнасят едни от най-опасните болести, като те могат да се окажат фатални за хората. Въпреки това от двете ОП-та буквално са си оставили пръстите и дори не може да се каже, че са свършили някаква работа, освен да изхабят препарат.

Свързахме и с кмета на район „Западен” Димитър Колев. Той прие сигнала и каза, че също има други зони в района, които не са в добро състояние, и веднага ще се свърже с двете предприятия, за да свършат работата си, както трябва.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина