Причината е, че условията за предвижването на пешеходците са абсурдни, а за майки с колички или трудноподвижни хора – невъзможни.

Фирмата изпълнител от „София асфалт“ искаше още преди месец да прехвърли движението в южното платно, но от КАТ и Община Пловдив не им позволиха заради недовършените тротоари. Движението бе пуснато в двете платна, а част от южното бе оставено за пешеходци.

Към днешна дата тротоарите все още не са готови, а от северната страна вече всичко е разкопано. Въпреки това от Община Пловдив ясно са дали зелена светлина за новата организация на движението - колите се движат двупосочно в южното платно. 

На различни места на „оправения“ тротоар зейват огромни дупки, а на места направо липсват бетонните блокчета. Виждат се и шахти, който зеят над огромни изкопи, а самите те не са обезопасени.

„Майките с малки деца трябва да забравят за количките, а  възрастните хора да си стоят по домовете известно време…Това е безумие. Да не говорим, че колите карат с изключително бърза скорост и с тези колчета в средата е въпрос на време да стане инцидент“, коментира читател на TrafficNews.