Позорно! Пенсионер от Пловдив осакати вълшебната красота на японска вишна

Автор: Невена Вранчева 7676
Позорно! Пенсионер от Пловдив осакати вълшебната красота на японска вишна

Пловдивчанка неволно стана свидетел на вандалска постъпка от страна на възрастен мъж в квартал "Христо Смирненски". След като забелязала, че цъфналото дръвче пред къщата й ден след ден губи своята красота, тя решила да прегледа камерите, за да разбере какво се случва. 

Читателка споделя, че е останала без коментар след това, което е видяла.

Действието се развива на улица "Атон" 48, а на видеото ясно се вижда как мъж на преклонна възраст се приближава до дървото сорт "Японска вишна" и отчупва един от клоните му. 

Това обаче явно не му стига, защото той продължава с осакатяването. Извива цялото дърво, за да стигне до горната му част, където има цъфнали цветове и отчупва и тях. След това той най-безцеремонно си продължава по пътя.

"Японската вишна ние си е купихме и засадихме с разрешение на Общината, но нямам идея как ще я опазим...Това се случва за втори път, а вече четири клона ги няма!" - възмутена е пловдивчанката. 

Цветовете на Японската вишна са известни с пленителна красота и великолепие от нежно преливащи бялорозови багри. Това дърво се е превърнало в символ на Япония, а вишневият цвят се смята за национално цвете. 

Най-интересното е, че с цветовете не се правят лечебни мехлеми..., нито пък могат да се засадят и на поникне друго дръвче. Тези факти сочат, че възрастния мъж просто е решил да освежи с цвят и аромат дома си, но с цената на какво...

Единственото хубаво в цялото видео е, че въпросният господин спазва поне една част от наложените мерки и е излязъл навън с предпазна маска. 

Припомняме, че цветният пролетен Пловдив от ден на ден става все по монохромен. Едни влагат труд и грижа, за да облагородят градската среда, а друга част от тях решават, че цветето има мисия - да радва само тях. 

Срамно е, че голяма част от хората, които крадат цветя от малките спретнати дворчета пред блоковете или от саксиите пред търговски обекти, са възрастни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина