Пожарникари влязоха в битка! Двуметрови водни „оръдия” мериха сили на Гребната

Автор: Plovdiv Now 5183
Пожарникари влязоха в битка! Двуметрови водни „оръдия” мериха сили на Гребната

Автор: Румен Куртев

Двуметрови водни струи, маркучи и пожарникари в действие приковаха погледите на любопитни пловдивчани на лекоатлетическия стадион до Гребната база.

Пожарникари от цяла България мериха сили днес под тепетата в две от дисциплините по време на  Републиканския преглед по пожароприложен спорт.

Първи едни срещу други се изправиха жените и девойките от 27-те отбора на състезанието - „100-метрова пътека с препятствия”.  

Кулминацията на деня обаче се оказа втората дисциплина за деня - „Бойно разгръщане на мотопомпа”. Младите мъже демонстрираха бойни умения, които реално практикуват на терена. Въоръжени с маркуч в ръка, те тичаха по алеите, изкачваха препятствия, а за финал „гасиха огън” от разстояние.

Целта на дисциплината бе с близо 10-метровата струя вода да се улучи мишената.

Утре в 8 часа започват полуфиналът и финалът в дисциплината  „Пожарна щафета 4×100 метра”, а в 13:30 часа ще станат ясни имената на големите победители. 

Републиканският преглед по пожароприложен спорт е едно от най-престижните състезания у нас. Той се провежда всяка година, като през 2019 година домакин е град Пловдив. Турнирът е подготовка за реални ситуации.

 

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина