Полуфинал и репешаж за българските лодки в първия ден на Световното в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4731
Полуфинал и репешаж за българските лодки в първия ден на Световното в Пловдив

Днес започна Световното първенство по гребане до 23 години на Гребния канал в Пловдив. Гонките стартираха в 11:00ч. със сериите в различни категории при мъжете и жените.

Страхотно започнаха гонките за българските лодки, след като двойката ни без кръмчия Цветомир Малинов и Иван Григоров спечелиха серията си и се класираха директно за полуфиналите. Малинов и Григоров спечелиха първата серия с 06:40.97 мин., изпреварвайки румънската двойка Себастиан Тимис и Едуард Молдован, която завърши с 06:41.45 мин. Първите две лодки се класираха директно за полуфиналите, а останалите ще трябва да преминат през репешаж. 

В същата дисциплината за полуфиналите се класираха още лодките на Италия, Великобритания, Австралия и Германия. 

Полуфиналите в категорията двойки без кръмчия ще бъдат в петък. 

В категорията четворка с рулеви при мъжете за полуфиналите се класираха лодките на Италия, Великобритания, Австралия и Германия.

За съжаление в Емил Нейков в категория скиф не успя да се класира директно за полуфиналите. В четирите серии се класираха само победителите. Нейков завърши втори с 07:03.45 мин. и беше изпреварен от представителя на Великобритания - Майлс Деверо, който спечели серията с 06:58.45 мин. и си осигури директно място на полуфиналите. 

За полуфиналите в скиф се класираха още лодките на Германия, Италия и Испания. 

Нейков ще има нов опит да участва в полуфиналите, след като ще се пусне в репешажите. Те ще бъдат утре след 12:00ч. След 11:00ч. ще има още едно българско участие на двойката ни скул лека категория Иван Йорданов и Станислав Григоров, които стартират във втора серия.

Утре гонките започват от 9:00ч. и ще се проведат състезания в сериите и част от репешажите. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина