Полиция и Специални сили разтървали над 130 ултраси в Смирненски

Автор: Plovdiv Now 7240
Полиция и Специални сили разтървали над 130 ултраси в Смирненски

14 души са били арестувани преди, по време и след футболната среща между Локомотив и Ботев, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Оттам обявиха, че сбиването между агитките на двата тима в Смирненски е било предотвратено от служители на Специалните сили.

Ето и цялата сводка от инцидентите около Дербито:

Четиринадесет души са били отведени в полицията за противообществени прояви във връзка с вчерашното дерби между футболните отбори на “Локомотив” и “Ботев” в Пловдив.

На 12 от извършителите са съставени актове по ЗООРПМС, седмина са били задържани за срок до 24 часа В резултат на създадената организация от областната дирекция на МВР за охрана на обществения ред в Пловдив, не са регистрирани инциденти по време на вчерашния футболен мач между отборите на “Локомотив” и “Ботев”.

 Преди началото на срещата 19-годишен задържан за срок до 24 часа в Пето РУ, след като хвърлил стъклена бутилка срещу полицейски служители на кръстовище между бул. “Санкт Петербург” и ул. “Лев Толстой”.

При обиск от него било иззето пакетче с наркотично вещество. Срещу младежа е образувано досъсебно производство по чл. 354 от НК, съставен му е акт по чл. 21, т.6 от ЗООРПСМ. В края на мача, за нарушение на обществения ред по време на самата среща, в Пето РУ били отведени 13 зрители на възраст между 16 и 29 години.

На единадесет от тях са съставени актове по ЗООРПСМ за използване на маски и хвърляне на пиротехнически средства. В полицейския арест за едно денонощие са оставени шестима.

Около 23.00 часа, след бързата намеса на служители от сектор “Специализирани полицейски сили” е предотвратено възникването на сбиване между привърженици на двата отбора в квартал “Христо Смирненски”.  На място била установена самоличността на общо над 130 участници, които са предупредени по силата на ЗМВР да не нарушават обществения ред.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина