Пловдивчанин жестоко преби момче, а причината - нелепа

Автор: Plovdiv Now 4705
Пловдивчанин жестоко преби момче, а причината - нелепа

Мъж преби пловдивчанин насред улицата в Смирненски заради… изкашляне. Свадата е станала пред дюнерджийницата на Пещерско шосе посред нощ.  

Клиент на аптеката на булеварда  е чакал на денонощното гише, а покрай него минали две момчета. Мъжът се изкашлял, а секунди след това и едно от момчетата. Мислейки си, че му се подиграват, мъжът се обърнал и агресивно попитал: „К'ъв ви е проблемът, а?” Двамата му отговорили отрицателно и продължили към заведението за бързо хранене, където си поръчали храна.

Взимайки си лекарствата, мъжът се качил в колата си, която била паркирана на булеварда и с мръсна газ потеглил. На съседна улица го чакал негов приятел. Вече ядосан, мъжът му разказал за „подигравката” и го подканил да се върнат до дюнерджийницата, за да се саморазправят.

Речено-сторено. Аверите се върнали и заварили двете момчета да похапват на заведението.

„Има ли проблем?", повтарял разяреният господин на нищо не подозиращите младежи. След, като и двамата не проронили и дума, нашият „герой” хванал единият и му забил шамар, като го бутнал на земята. Издърпал горнището му над главата и започнал да го налага по главата. За финал му забил и един ритник в краката. Веднага след серията от удари, мъжът и приятелят му, се качили в автомобил и си тръгнали.

Пострадалия подал жалба във Второ районно. Посетил и болнично заведение, където му била изготвена съдебно медицинска експертиза. Медиците са констатирали, че битият е с контузия на гръдния кош и в дясната поясна област на границата с гръдния кош; травма в лява лицева половина на главата и охлузвания на кожата на двете колене.

Мъжът е бил издирен и привлечен като обвиняем, за причиняване на средна телесна повреда. Органите на реда са изискали и видео запис от дюнерджийницата.

Не след дълго побойникът се изправи пред Районен съд – Пловдив. Той е признал всички факти и обстоятелства, но в заседанието е предивил претенции относно квалификацията „по хулигански подбуди”.

След изслушване на свидетелите, експертите и след запознаване с видео материалите приложени в кориците на делото, съда констатира, че действително са на лице доказателства за авторството на деянието. Констатирани са и достатъчно данни, че побоят е извършен по хулигански подбуди.

Преди съда излезе и със своето решение. Магистратите го освободиха от наказателна отговорност и го санкционираха само с административна глоба. Размерът й е в размер на 1000 лева, което е в пределният минимум. За това решение съдът се мотивира с факта, че побойникът е с чисто съдебно минало, работещ и без други криминални регистрации.

Решението подлежи на протест и обжалване!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина