Пловдивчанин: След почистване на контейнери боклукът остава по улиците

Автор: Plovdiv Now 5700
Пловдивчанин: След почистване на контейнери боклукът остава по улиците

Боклуците в града продължават да са една от главните теми на пловдивчани. След почистване на контейнери боклукът остава по улиците, сигнализира читател на TrafficNews.

Той става свидетел на дейността на служители от Общинско предприятие „Чистота”, които, събирайки боклука от контейнерите, разпиляват количество и по улица „ Джеймс Баучер” в кв. Христо Смирненски.

Вместо да съберат това, което е останало след тях, те най-спокойно продължават към следващото място, коментира читателят.

„Възмутен съм, че улиците ни са в такъв вид заради хора, които не си вършат работата. Ето затова Пловдив ще тъне в боклуци”, допълни той.

Свързахме се с Общинско предприятие „Чистота”, а оттам заявиха, че сметовозите обслужват контейнерите за смесен битов отпадък. Екипът се състои от шофьор и двама сметосъбирачи, които изпразват съдовете за смет в камиона и после ги поставят на мястото им. Работи се по точно определен график.

Ако има разпилени отпадъци, те се помитат и събират след това от служителки на предприятието. Забранено е нерегламентираното изхвърляне на отпадъци извън предназначените за целта места. Строителни отпадъци до 1 куб. м от домашни ремонти, до 6 броя стари гуми от лични автомобили, както и други разделно събрани отпадъци от домакинствата, пловдивчани могат да предадат на специализираната площадка пред базата на „Чистота“ – ул. „Даме Груев“ 64А.

 За улеснение на гражданите, които не могат да си осигурят транспорт, от общинското предприятие събират и по кварталите едрогабаритни отпадъци – дивани, фотьойли, шкафове, матраци, дюшеци, дограма и др. Това се извършва по график, за ул. „ Джеймс Баучер“ – във вторник. За да се избегне образуването на нерегламентирани сметища, обемните вещи трябва да бъдат изнесени късно вечерта или рано сутринта преди да мине специализираната тежка техника.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина