Първият хотел на Гребната база отива в историята

Автор: Виктория Петрова 11704
Първият хотел на Гребната база отива в историята

Първият хотел на Гребната база в Пловдив ще остане в историята. Багери бутат сградата на "Джия Бийч" близо две години, след като едноименният ресторант беше сринат със земята.

Мястото остава запечатано на хиляди снимки на пловдивчани, които са си казали "Да". Още при бутането на ресторанта бе поставена информационната табела, според която на негово място ще има апарт хотел. Според внесеното тогава в община Пловдив инвестиционно намерение сградата трябваше ще бъде на 6 етажа с подземен паркинг. В нея ще има 57 апартамента и 2 магазина. РЗП-то на сградата е почти 6 000 квадрата, пише trafficnews.bg.

До строителство обаче не се стигна, а междувременно фирмата е продадена на бизнесмена Максим Митков от Жечка и Жечко Желязкови, които държаха "Джия бийч". 

Към момента няма яснота дали инвестиционното намерение е преработено, но това е твърде вероятно, предвид, че се предвиждаше преходният проект да се реализира само в предната част на парцела. 

След бутането на хотела вероятно новият собственик на дружеството ще се пристъпи към строеж. 

Ресторант "Джия Бийч" бе първата сграда, построена в непосредствена близост до Гребния канал. След това там бе издигнат "Ландмарк хотел", а в съседство на 17 декара се простира имението на Максим Митков, който заформя завидна собственост в зоната след придобиването и на земята под "Джия бийч". 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина