Отложиха най-големия търг в новата история на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4393
Отложиха най-големия търг в новата история на Пловдив

Най-големият търг в новата история на Пловдив бе отложен. Наддаването за парцела от близо 21 декара край Братската могила, чиято начална цена е 20 960 000 лева, трябваше да се проведе на 5 декември, но в последния момент изникнала тежест.

Става въпрос за наемател, който от години държи складови помещения там, но все още не е напуснал терена.  Кметът на район „Западен” Димитър Колев обясни, че още в началото на годината на търговеца му е пуснато предизвестие, че трябва да напусне терена до края на септември. Въпреки това той не го е направил. От районната администрация ще го изкарат от имотите в най-скоро, за да може да се насрочи нова дата  за търга. Преди това от имота бе премахнато и известното заведение „Ямаха”.

Припомняме, че имотите заключени между булевардите „Свобода” и „Копривщица”, са едно от последните места в района на бившия Парашутен полк в район „Западен”. В решението на Общинския съвет за продажбата на имота е записано парите да отидат целево за изграждането на „Модър-Царевец”.

Още през месец март, общинарите гласуваха промените, с които изчистиха пътя към продажбата на терените в ЖК „Отдих и култура”.   Във всеки от разделените парцели  ще може да се направи свободно жилищно застрояване до 18 метра височина. Плътността на застрояване  е 60 %, а  общото озеленяване минимум 40 %. Записано е, че трябва да се осигури 100 % паркиране в границите на УПИ-тата. Другият парцел се намира непосредствено до големия. Той е на площ от близо 5 дка, като върху него в момента има няколко постройки. Продажбата на двата парцела ще бъде заедно на организирания търг.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина