Откриха обновените кортове на Младежкия хълм

Автор: Plovdiv Now 6210
Откриха обновените кортове на Младежкия хълм

Обновените кортове на Младежкия хълм бяха официално открити днес. На церемонията присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров и вицепрезидент на БФТ Георги Крумов. 

"Ще го кажа кратко и ясно: така се прави. Това, което виждаме сега тук, ще се използва от нашите деца, както и от нас самите. Община Пловдив ще продължи да помага на всички, които инвестират в спорт и в спортна инфраструктура, защото това е нашето бъдеще", заяви при откриването кметът на Пловдив и благодари на бизнесмените , направили инвестицията.

Комплексът се състои от шест корта, трибуни, съблекални и бани, както и помещения за треньори и помощен персонал. Община Пловдив с решение на Общински съвет дари павета за алеите покрай кортовете. Монтирано е осветление 800 лукса, което дава възможност да се играе и до късно вечер, пише TrafficNews.bg.

В момента на кортовете се провежда международният турнир за юноши Plovdiv Cup 2020, а в откриващия мач днес от втория кръг надеждата на пловдивския тенис Илиян Радулов победи румънеца Ливиу Попирлан с 6:0, 6:0. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина