Още една зона в Пловдив става еднопосочна

Автор: Plovdiv Now 5567
Още една зона в Пловдив става еднопосочна

Еднопосочно движение на моторните превозни средства предстои да се въведе по вътрешните улици в карето между булевардите  „Васил Априлов“,  „Свобода“, „Копривщица“ и „Пещерско шосе“. От тази сутрин започна поставянето на необходимите над 170 пътни знака, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Зоната обхваща двата квартала, разположени от северната  и южната страна на „Пещерско шосе“. Еднопосочността там се прилага в съответствие с генералния план на общината за организация на движението.

„От началото на мандата изпълнихме почти 100 процента мерките, заложени в генералния план. Въведената досега еднопосочност до голяма степен постигна очакваните резултати  – по-лесно по малките улици се движат автомобилите, има и повече места за паркиране, а това намалява напрежението в трафика“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов. Той увери, че въпреки едновременната реализация на многото мащабни инфраструктурни проекти в Пловдив, които са били отлагани с години, общината съумява да създаде оптимална организация на движението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина