Осъденият доживот полицай Караджов: Искам оправдателна присъда, виновникът ще излезе наяве СНИМКИ

Автор: Ива Модова 6243
Осъденият доживот полицай Караджов: Искам оправдателна присъда, виновникът ще излезе наяве СНИМКИ

„Борбата продължава до оправдателна присъда! Виновникът ще излезе наяве”, това заяви Венцислав Караджов в кулоарите на пловдивския Апелативен съд. Днес бе даден старт на делото на втора инстанция срещу бившия полицай, обвинен в убийството на родителите си.

Той жали наложената му на първа инстанция доживотна присъда, като в жалбата му е посочено, че иска отмяна на решението и налагане на оправдателно такова. В негова защита се явиха адвокатите Зоя Тошкова и Васил Василев.

Пред магистратите те депозираха искания за преразпит и разпит на ключови свидетели, както и представяне на видео записи, които не са били приобщени в кориците на делото.

Защитниците разказаха, че след намиране на телата на Божура и Цветан Караджови, на разследващ полицай Александър Попов е била предоставена чанта с флашки, на които е имало записи от камери в района на къщата на убитите, както и апартамента на Караджов младши. Част от тези кадри са били приобщени към делото, и има и такива, които според Тошкова и Василев са важни за делото и които не са били обект на разследване. Това са записите от двете камери на търговски обекти пред дома на Венцислав. Те ще докажат, че в нощта на убийството той не е излизал, тъй като в обхвата им е била колата на на екс полицая, която дори не е мърдана от паркомястото.

Василев поиска да се направи разпит на полицай Попов, за да се разбере, защото тези кадри не са били вписани по делото, къде са и дали могат да се представят пред магистратите.

Поискан бе разпит на адвокатката по имотното дело на Божура Караджова. Марияна Пешева има информация, че в един от етапите на делото починалата е искала да прехвърли доброволно къщата на сина си Венцислав.

Двамата адвокати, представлявали тъщата на Караджов – Мария Рекина, също ще бъдат разпитани пред апелативните съдии. Георги Спасов и Янко Радунчев са били с жената по време на разпитите в досъдебното производство. Пред магистратите те ще отговорят на въпроса дали върху Рекина е упражнен натиск и дали е тормозена от полицаите.

Председателят на състава одобри искането на защитата за предоставяне на информация, свързана с присъствието на Караджов на стрелбища по време на службата си в структурата на МВР. От директорите на областните дирекции на Пловдив и Кърджали ще се изискат документации за патроните използвани в периодите от  1991 го 1998 година, както и от 2013 до 2016 година. Трябва да се предостави информация и за производителят и датата на въвеждане в експлоатация на боеприпасите.

Без уважение обаче остана желанието на Караджов за разпит на негов колега Георги Попов, които да разкаже за изострените отношения между Венцислав и началника му Георги Георгиев. Отхвърлено бе искането за повторна експертиза на иззетите от дома на Караджов компютри.

Делото в Апелативен съд бе отложено за нова дата. В края на месец май пред съда ще се изправят поисканите от адвокатите свидетели.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина