Общината започва преговори със собствениците на имота от 81 декара край Гребната база

Автор: Plovdiv Now 7524
Общината започва преговори със собствениците на имота от 81 декара край Гребната база

Община Пловдив започва преговори със собствениците на имота от 81 декара край Гребната база. За тази цел ще бъде сформирана комисия от общински съветници и експерти, обяви кметът Здравко Димитров.

„Издадох заповед, с която сформирам комисия от експерти и общински съветници, за да преговарят със собствениците на спорния парцел от близо 80 дка в парк „Отдих и култура“. Още миналата седмица обявих публично, че ще инициирам среща с тях, за да потърсим най-разумното решение в полза на гражданите. Винаги ще търся обществен консенсус за темите, важни за пловдивчани”, написа градоначалника в профила си във фейсбук.

ова се случва след поредица протести в защита на зелените площи край Гребната база.

Статутът на имота бе променен през изменението на Общия устройствен план на сесията на 24 ноември.  Теренът е част от 140-те декара, които Община Пловдив загуби чрез апорт в т.нар. Дисниленд в мандата на д-р Иван Чомаков.

Според новите показатели в зона за рекареация, там може да се застрои 65 000 кв.м. Според недоволните пловдивчани това е 100 млн. лева частен интерес, но срещу него стои обществения интерес.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина