Общината подписа договора за ремонта на бул. „Хаджи Димитър”

Автор: Plovdiv Now 7771
Общината подписа договора за ремонта на бул. „Хаджи Димитър”

Община Пловдив и  софийският консорциум между „Вейл конструкции” и „София Асфалт” са подписали договора за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”.  Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че тази седмица ще се дадат копията на договорите и предстои среща с фирмата, за да се изготви линейния график.  Очаква се да бъде определена и дата за старт на ремонтите дейности, пише trafficnews.bg.

Те трябваше да започнат още  на 1 август, но компанията отказа да подпише договора, докато няма индексация на цените по него. Офертата на фирмата бе 3,749 млн. лева, но според разчетите на Община Пловдив трябват допълнително 899 хил. лева. Точната сумата ще бъде определена, когато излезе методиката на Министерството след приемането на решението на Народното събрание.

Максималният срок за изпълнение на обекта е 240 календарни дни. Въвеждането в експлоатация на завършения обект трябва да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

Реконструкцията е от съоръжение „Коматевски пътен възел“ до ул. „Царевец“ В обхвата на поръчката влиза подмяната на досега съществуващата паважна настилка с асфалтова, подмяна на тротоарите, изграждане на джобове за контейнери за смет, поставяне на антипаркинг колчета, подмяна на тръбопровод, подмяна на канализация, изграждане на велоалея, подмяна на уличното осветление с LED , поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Това е третият обект от 40-милионния заем. По „Модър-Царевец” се работи от близо година, а през лятото се очаква да започне пробива под „Водната палата”. Четвъртият обект е ремонтът на ул. „Царевец”. За последната реконструкция обаче първо трябва ВиК да започне своя проект за Южния обходен колектор.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина