Новото градско събитие за зелен лайфстайл – RE:Bazaar събира хора, каузи и отговорни бизнеси в „Западен”

Автор: Plovdiv Now 2318
Новото градско събитие за зелен лайфстайл – RE:Bazaar събира хора, каузи и отговорни бизнеси в „Западен”

Предстои четвъртото издание на Re:Bazaar „Зелен Западен”. То ще се проведе на 16-ти юни в парк “Гарнизонна фурна” от 16:00 ч. до 20:00 ч. в партньорство с район „Западен”.

Целта на събитието е рециклирането и повторната употреба на хиляди качествени дрехи, играчки и вещи от бита. Организатор е платформата „Майна Town“. Тя си поставя за цел да популяризира осъзнатото потребление и устойчивите практики. Амбицията е поп-ъп събитието да се случва в различни части на града всеки месец.

„В хармония с принципите за устойчиво развитие искаме Re:Bazaar да остане компактно и гъвкаво, но да се развива и да носи духа на локалната култура, независимо дали се намираме в Пловдив, София, Бургас или Русе”, казват организаторите.

Партньорството на „Майна Town“ със „Западен“ е ценно и логично, защото надгражда постигнатото до момента от екипа на района.

„Само за няколко месеца успяхме на наложим бранда „Зелен Западен“, под който провеждаме редица инициативи с екологична насоченост. Това е начинът да повишим чувствителността на гражданите по отношение на проблемите на околната среда и да насърчим тяхната отговорност, а резултатът да е по-чиста и зелена градска среда”, споделя кметът Тони Стойчева. „На специално обособено пространство ще изложим ценни находки – нови и втора употреба – като ще събираме средства за каузата ни. Ще подпомогнем самотна майка на три деца, живееща в квартала”, допълва тя.

На Re:Bazaar „Зелен западен” ще се събират хора, които се интересуват и работят за опазване на природата и намаляване на потреблението, налагането на работещите практики в областта на кръговата икономика. Големи и малки бизнеси ще разкажат за своите зелени инициативи, публиката и участниците ще обменят интересни идеи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина