Новият бул. „Хаджи Димитър” - катастрофи, разбити тротоари и неработещи светофари

Автор: Благовест Андонов 8056
Новият бул. „Хаджи Димитър” - катастрофи, разбити тротоари и неработещи светофари

Разбити и пропаднали тротоари, зейнали и необезопасени шахти, изкъртени антипаркинг елементи. Това е ситуацията на бул. „Хаджи Димитър”, чиято лента бе прерязана от бившия кмет Здравко Димитров в последните му дни начело на Община Пловдив.

Към това трябва да се добавят и проблемите, които се появиха след пускането на булеварда –  бързи скорости от шофьорите, както и огромен проблем при кръстовището с улица „Лерин”, където е има поставен светофар. Той обаче все още не работи, а на кръстовището вече са станали няколко катастрофи, обясниха хората, които живеят на улицата. Те добавиха, че в час пик левият завой от ул. „Лерин” е невъзможен, като се чака изключително дълго време, а колоната става огромна, пише trafficnews.bg.

Срокът за довършването на целия булевард с всички елементи – от светофари до пешеходни зони е до 31 декември 2023 година. Кметът Костадин Димитров заяви, че утре ще се среща с фирмата изпълнител – консорциум между „София Асфалт” и „Вейл конструкции”. Той ще постави проблемите пред фирмата и ще иска по-бързо да бъдат отстранени проблемните участъци.  Относно паркирането по булеварда, кметът заяви, че след като са поставени знаците и са глобили шофьори, вече няма спрели коли по него.

Друга тема на разговор между Димитров и консорциума е ремонта на ул. „Царевец”, който се очаква да стартира скоро, а те са изпълнители по него.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина