Нова мода: Пловдивчани сами издадоха забрана за паркиране, сложиха и знак

Автор: Plovdiv Now 20900
Нова мода: Пловдивчани сами издадоха забрана за паркиране, сложиха и знак

Да си запазиш място пред блока с пластмасова бутилка или щайга си е абсолютна мода, в която няма вече дори нищо шокиращо. Въпреки че законът не смята това за правилно. По-скандален е случаят с нов "знак" в Пловдив, който трябва да стряска паркиращи шофьори не на мястото им "дадено по рождение".

Тази табела е не просто с текст, забраняващ паркирането, но и с изображение, изобразяващо пукане на гуми, пише GlasNews.

"Подобни табели, като тази на снимката ме карат да мисля колко трябва да си комплексиран, че да не можеш да спреш никъде другаде освен точно пред олющената ти панелка. Само в България го има това собственическо мислене. Трудно ли е вместо да отправяш заплахи да спреш където можеш и да повървиш малко до вкъщи. И не... не ми излизате с оправданието, че може да е инвалид човека или нещо подобно. Да спреш точно пред входа и да си влезеш в къщи може да си го позволиш ако имаш късмет мястото да е свободно. Или ако не ти отърва си правиш вложения (не в табелка на обществено място) и плащаш за парко място, гараж или дворче, където да си позволиш ако искаш и в хола да си влезеш с колата. Българина си позволява това, защото няма държава.

В една нормална държава, ако на такова място се появи подобна заплаха ще бъдете глобени. Тук всичко е саморазправа. Ще ми спукаш гумите? Ами тогава колата ми може доста дълго да не бъде преместена от "твоето" място. Подобна табела може да си сложиш на гаража, за да не се спира пред него, но не и на обществено място.", категорична е Мая Гвоздева.

Според потребители в мрежата то се намира пред блок на в квартал "Смирненски", зад Кауфланд.

Въпросът е кой дава правото на живущите там да заплашват шофьори по този начин? КАТ ли? Район "Западен"? Едва ли.

"Нещата тук имат правова и морална гледна точка. Според закона можеш да спираш на всичката общинска земя, стига да си платил данъците. Но ако паркираш пред чужда кооперация и си държиш там колата 2 седмици... Си пълен боклук от морална гледна точка.", посочва Ангел Павлов.

Повечето потребители осъзнават, че мястото за паркиране е общинско, а не частно, но явно това не се отнася за всеки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина