Нов паркинг със скоби откриха в Пловдив, тази политика ще продължи, убеден е Иван Тотев

Автор: Благовест Андонов 4544
Нов паркинг със скоби откриха в Пловдив, тази политика ще продължи, убеден е Иван Тотев

Нов паркинг за 47 автомобила на улица „Ружа“ в Пловдив бе открит от кмета Иван Тотев и временно изпълняващия длъжността кмет на район „Западен“ Данаил Димитров. Пространството е облагородено, след като от него са били премахнати 20 гаражни клетки, а на тяхно място са се обособили 47 паркоместа. Въпреки че, паркингът бе наскоро завършен на него има само пет свободни места.

Стойността му е 93 000 лева, като той е в една обществена поръчка заедно с още две подобни съоръжения, които ще бъдат на улица „Бряст“ и „Копривщица“ за общо 70 автомобила.

Откриването на паркинга със скобите стана няколко часа след дебата по Нова телевизия за кмет на Пловдив с някои от основните кандидати. Двамата фаворити Здравко Димитров и Славчо Атанасов заявиха, че решението за поставяне на скоби на паркингите  е нецелесъобразно и тази практика ще бъде прекратена, ако спечелят изборите. Иван Тотев заяви, че тази политика, която е въведена в Пловдив през последните 4 години, след като се взе решението да бъдат премахнати гаражите е припозната от пловдивчани, нещо повече – на много места самите те искат да бъдат изградени подобни паркинги и са готови са плащат по 20 лева, което им осигурява паркомясто.

Той е убеден, че каквото и да се говори в предизборната кампания, тази политика ще продължи, който и да стане кмет. Относно другите програми по време на кампанията за изграждането на буферни паркинги Тотев също смята за недалновидна. Според него, ако се направят подобни паркинги на Кукленско шосе, Голямо Конарско или Скобелева майка просто никой няма да ги ползва. От друга страна е важно направата на такъв тип паркинг пред блоковете или многоетажните такива да не е за сметка на зелените площи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина