Нов паркинг за 50 автомобила изграждат в район „Западен“

Автор: Plovdiv Now 5560
Нов паркинг за 50 автомобила изграждат в район „Западен“

 Стартира изграждането на нов паркинг в „Западен“, съобщи кметът на района Димитър Колев. Той се намира на улица „Ружа“ и ще осигури места за 50 автомобила.

Паркингът е между двата високи блока на улица „Ружа“ и с него ще се облекчи паркирането в тази част на района. „Точно на това място има огромна нужда от нови паркоместа. С новото съоръжение ще изпълним желанието на живеещите на улица „Ружа“ с номера 13 и 15 да има къде да спират. Тук имаше преместваеми гаражи, като след тяхното премахване се отвори място за повече автомобили“, заяви кметът Димитър Колев, който лично инспектира ремонтните дейности. Той припомни, че това е поредната стъпка към облагородяване на тази част от района. През последните месеци двата големи блока бяха санирани по Националната програма за енергийна ефективност и са с изцяло нов облик.

От другата страна на парк „Ружа“ пък се изгражда още един паркинг. Той ще е за 20 автомобила и ще е на мястото на трите отдавна необитаеми ромски къщи срещу общежитията на Медицински университет Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина