Напрежение в пловдивска детска градина! Фалшив сигнал за тормоз върху децата разгневи родителите

Автор: Plovdiv Now 6346
Напрежение в пловдивска детска градина! Фалшив сигнал за тормоз върху децата разгневи родителите

Напрежение в детска градина „Мир” в Пловдив зрее от дни. Родители недоволстват от начина на управление на детското заведение от директорката, която по думите им създава изкуствен конфликт между тях и персонала.

Всичко започнало на 29 октомври, когато ръководителят на ДГ „Мир” Светлана Джаникиян събрала родителите на извънредна среща. Във физкултурния салон тя разказала на майките и бащите, че до нея е била депозирана жалба, в която се казва, че дете е било малтретирано системно от лелка. 

Майката уж е депозирала жалба срещу помощник възспитателката, а причината били наказанията спрямо хлапето. Момченцето е било лишавано от храна, наказвано и дори принуждавано да чисти санитарните възли в учебното заведение. Тези мерки срещу детето били взети от лелката самоинициативно, тъй като момченцето не искало да спи следобед и било с по-буен нрав.

„Познаваме тези учители и лелите. Ние се съмняваме в тези нейни думи, тъй като нито ние, нито персоналът сме видели тези жалби. Г-жа Джаникиян встъпи на поста преди няколко месеца и от тогава бяха изгонени петима учители, хора с по 15 годишен стаж. Съмняваме се, че това е чистка с цел на местата на нашите учители да бъдат назначени хора на г-жа Джаникиян”, сподели майка на дете от ДГ „Мир”.

След сигналите от родителите още днес е започната проверка в детска градина „Мир” от просветния отдел на Общината.

„Нямам право да коментирам случаят. В момента директорката е в болничен. Тече проверка в момента от отдел Образование към Общината”, заяви зам.директорката на ДГ „Мир”.

Родителите смятат, че след връщането на директорката на работа, масово ще завалят молби за напускане от страна на педагози и помощник възспитатели.

„Разбрахме, че е била зам.директор на друга детска градина в Пловдив. Там също не са били много доволни от нея. След това е била директор на частна градина, но е била отстранена”, споделя още родителя.

Утре сутрин майките и бащите на малчуганите ще се съберат пред детската градина.

„Това не е протест, а събиране с цел да се представи ситуацията в градината и да изкажем подкрепата си към учителите и лелите, които се грижат за децата ни. Искаме да изчистим петното от името на градината. Да запазим спокойствието на децата и на родителите”, коментира още пред наш репортер, майката.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина