Момчета помогнаха за гасенето на пожар в дома на възрастна жена в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 10697
Момчета помогнаха за гасенето на пожар в дома на възрастна жена в Пловдив

Автор: Деница Иванова

Три момчета съдействаха за гасенето на пожар в жилището на възрастна жена в Пловдив. Момчетата, оказали незабавна помощ са Йордан Дянков, Ивайло Чернашки и Стиван Хорочев - възпитаници на Спортното училище „Васил Левски”, разбра TrafficNews.

Младежите разказаха, че на 1 март към 13:00 часа, са седели на пейка в района на училището, когато са видели черен дим да излиза от последния етаж на жилищен блок, намиращ се на бул. „Свобода” 72.

„Когато видяхме дима, треньорката ни от спортното училище веднага подаде сигнал до 112, а след около минутка от апартамента излезе възрастна жена, която викаше за помощ. Затичахме се към жилището и се качихме нагоре”, разказа Йордан Дянков.

Когато момчетата се качват на последния етаж, виждат отворената врата на апартамента и влизат в него. Там се натъкват на  възрастната жена, която се опитва да загаси огъня сама.

„Ивайло и Стиван веднага започнаха да търсят нещо, с което да загасят огъня, а аз се опитвах да помогна на жената да излезе от апартамента”, допълни той. Докато е помагал на жената, пристигнал и екип на полицията, като униформените посъветвали момчетата да слязат надолу.

Благодарение на бързата реакция на пловдивските огнеборци пламъците са били потушени. От пожарната уточниха, че три екипа огнеборци са се отзовали на сигнала, като причината за възникването на пламъците е запален аспиратор.

Снимка на младежите, съдействали в спасяването на жената:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина