Младежки център Пловдив кани малки и големи на семейно околосветско музикално пътешествие

Автор: Plovdiv Now 4454
Младежки център Пловдив кани малки и големи на семейно околосветско музикално пътешествие

Музикална работилничка за деца и родители, в която малки и големи заедно ще споделят игри чудесни чрез музика, движение и песни се провежда днес в Младежки център Пловдив. Желаещите да се включат ще поемат на пътешествие по света и ще опознаят културните и музикалните традиции на хора от най-различни националности. Разбира се, пътешествието  ще започне от Пловдив-Европейската ни столица на културата за 2019 г. и ще отведе до  един от континентите.  Кой ще е той, ще разберат всички, които се включат ва забавната инициатива, която ще започне точно в 15.00ч. 

Всеки ще бъде активен участник, а не само зрител или слушател. Помощници в пътуването ще бъдат най-различни малки ритмични инструменти, природни материали, въображението и вдъхновението. Събитието е подходящо за  „пътешественици“ на възраст 5-6 години и техните родители.

Весела Люпке-Вълкова е музикален педагог, който от 13 години активно работи с креативната педагогическа концепция “Орф-Шулверк“ на немския композитор Карл Орф .

Председател е на Българска асоциация Орф-Шулверк, чиято основна цел е разпространението на тази концепция в България. Автор е на редица публикации в сферата на музикалното образование. Обича да свири на цигулка, пиано, блокфлейта, да разказва музикални приказки за малки и големи, да пътешества насам-натам и много да забавлява.

Споделя своите творчески идеи с партньори като екипа на Младежки център Пловдив, „Детската къща“- Варна, ДЦ „Слънце“-Варна, екипите и децата на варненските детски градини, Радио Варна, Академия за родители, Фестивал „Здравей,здраве“, Фондация „Проф.д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“, Фондация „Живот със Синдром на Даун“, Фондация „Децата на бъдещето“ .

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина