Наемът на “Марбея“ мина 5 000 лв., но победителят се отказа

Автор: Благовест Андонов 8645
Наемът на “Марбея“ мина 5 000 лв., но победителят се отказа

Над 5000 лева с ДДС месечен наем стигна търгът за бившия ресторант „Марбея” на Гребната база.  Култовото заведение от години не функционира, а Община Пловдив опита да намери наемател  чрез търг, на който се явиха три фирми. В последствие обаче победителят в него се  отказа.

Ресторантът бе пуснат с начална  тръжна цена от 1320 лева на месец без ДДС.  Първоначално предложението на Община Пловдив бе за  цена по наредбите, която е за 0,30 лева на квадратен метър по коефициент, което правеше сумата от 240 лева.  След спорове в Общинския съвет сумата бе вдигната до 1320 лв. без ДДС. Процедурата бе за наем за 10 години сградата от 103 кв.м. плюс спомагателно помещение.

След проведения търг за победител  бе  определена фирмата „ЕТМ Ламекс” с управител Прасковя Главчева. Те държат караваната край водата на Гребната база, за която от години имат съдебни спорове с Община  Пловдив.  Компанията  предлага 4774 лв. без ДДС и печели търга. В последствие обаче се отказва, като губи депозита от 2000 лева.

На второ място е била класирана фирмата  „Броуд Интернешънъл” с управител Атанас Делчев, а предложена цена е била 3533 лв. без ДДС. Третата фирма е „Лайт трендър”, с управител Мирослав Бутраков и предложение от 2642 лв. без ДДС.

Заради отказа на победителят от комисията ще изготвят доклад до кмета Здравко Димитров, който трябва да реши да дали да се предложи помещението на втората класирана фирма, или да се прекрати процедурата и да се пусне нов търг.

През 2022 година пък за малко  заведението не бе дадено за 55 лева на месец по закона за спорта. Тогава комисия начело със зам.-кмета Георги Титюков предложи бившият ресторант да се даде на търг за спортен  обект след инвестиционно намерение на легендата на Ботев Пловдив Гено Добревски. Той е концесионер на игрището до ресторанта, където е академията му „Футболен клуб Велд” 2014. Тогава обаче предложението бе изтеглено.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина