Майки с колички делят платното с коли в новите квартали на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5814
Майки с колички делят платното с коли в новите квартали на Пловдив

Десетки пешеходци, сред които и майки с колички са принудени да вървят покрай коли и камиони, на една от най-натоварената артерия в Пловдив – бул. „6 септември”. Участъкът, който върви покрай Гребната база, никога не е имал  тротоари, а заради бурното строителство там и банкетите вече са ограничени. Читател на TrafficNews изрази възмущението си от ситуацията,  тъй като в момента Гребната база е затворена заради Световното първенство по гребане, а това е изкарало пешеходците на булеварда.

„Жителите на новия квартал в Смирненски - около - парк „Отдих и култура” са принудени да ходят по мега тесният път за коли, камиони и автобуси.  От ул. „Рая” до хотел Лендмарк няма нито един тротоар или пешеходна пътека. Единственият вариант да се мине без риск за живота на пешеходеца беше през Гребна база, а сега е затворена...”,пише нашият читател . Той поставя и въпроса кога на мястото ще се изградят тротоари, предвид бурното строителство в зоната.

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев обясни, че този участък от бул. „6 септември” е предвиден в капиталовата програма на Община Пловдив. Идеята е той да бъде обновен, като се изградят и тротоари. Проблем обаче е отводянването и канализацията. Това е забавило стартирането на ремонта, като след като се прецизират дейностите, които трябва да се извършат, може да започне реконструкцията. Това би могло да се случи до края на годината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина